Karikatúra készítés

A karikatúra rajzolás nálunk először saját szórakozásunkra és a környezetünk örömére kezdődött. Ilyen volt a Soproni Egyetemi tanári karról rajzolt, vagy a „Zebegényi Arcok” sorozatunk. Büszkék vagyunk rá, hogy azóta olyan ismert emberek otthonát díszíti már általunk készített portré karikatúra, mint Kokó Kovács István, Bogányi Gergely, vagy Kropkó Péter.


Portré karikatúra

A nálunk készülő karikatúra célja, hogy művészeti értékkel bíró, önálló alkotásként értékelhető, falra akasztható képként valósuljon meg. Nem olyan amit öt perc alatt az utcán rajzoló karikaturista készít, hanem gondosan tervezett és készített karikatúra portré, amelyet személyiségrajznak is nevezhetnénk. Elrejtve apró utalásokkal, tehát nem csak a külső karakterjegyekre hagyatkozva. A rajzok sohasem bántóak, ezért a visszajelzések alapján a rajta szereplők szívesen teszik ki őket otthonukban.
Készült már ilyen önálló, páros karikatúra, vagy családi karikatúra esküvőre, nászajándékba, születésnapra, karácsonyra. Készült ismert sportolókról, zenészekről, de bárki készíttethet ilyet szeretteiről, barátairól, vagy önmagáról. Sőt, készülhet karikatúra állatokról is.

ajánlatot kérek
Marcello (ceruza, papír, 42x55 cm. 2010.)Kovács Kokó István (tus, papír, 50x40 cm. 2017)