Illusztráció

Az illusztráció olyan képi megjelenítés, amely magyarázza, érthetőbbé, elképzelhetővé teszi a szöveges tartalmat. A művészeti illusztráció nem csak a megértést segíti, hanem az olvasó képzeletét is megmozgatja, vizuális élményt nyújt.


A könyvillusztráció készítés, amelynek fontos része a borító tervezés a műfaj koronája. De hasonlóan izgalmas a magazin illusztrálás, vagy a szemléltetést segítő rajzok készítése egy céges kiadványba. A rajz rendkívül sokféle lehet stílusban és funkcióban egyaránt. Illusztrálásnak nevezhetjük egy logó figurális elemének megrajzolását, életszerű helyzetek részletgazdag megjelenítését, egy tudományos személetető ábra elkészítését, de a betűk és formák segítségével felépített infografikát is. Portfóliónkban sok minden megtalálható ezek közül, sőt talán több is mint ami a műfaj keretei között megfér, mert például a díszpolgári portré rajzolás autonóm képzőművészeti kategória. Mindezzel azt szeretnénk személtetni, hogy mennyi különböző rajzi feladatot oldottunk már meg.


ajánlatot kérek
Nagyvárad (ceruza, papír, A4. 2001.)12 kecske – illusztrációk (Molitorisz Károly | 12 db ceruza, pitt, papír, 42x30 cm. 2019.)