Sándor Róbert: Vadak – kiállítás, Fót

plakát, A3. 2023.

„Miért megy el az ember egy kiállításmegnyitóra? Az élményért – adta meg a választ dr. Feledy Balázs művészeti író megnyitó beszédének első mondata. Sándor Róbert, a fiatal zebegényi grafikusművész fóti kiállítása élmények sokaságával ajándékozta meg a 90 éves fóti Vörösmarty Mihály Művelődési Ház Szalkay Termébe lépő vendégeket.

Sándor Róbert, a Soproni Egyetemen végzett sokoldalú művész oeuvre-jének a lelkéhez legközelebb álló, a vadállatokat ábrázoló természetképeit hozta el Fótra. Kötődése ehhez a témához nem egyszerűen az állatszeretetből vezethető le, hanem inkább a természetnek, a benne élő vadállatoknak a Teremtésben betöltött szerepük jelentőségének értelmezéséből.

Rajzainak, festménygrafikáinak nagyszerűségét, szépségét, szuggesztivitását a természetben rejlő tökéletesség szépségére való rádöbbenés ihleti. Szemét, kezét, gondolatait a Teremtést szolgáló alázat irányítja. Feledy Balázs a fiatal művész alkotói és szakmai tehetségének felfedezésétől lelkesült örömben vezette a közönség tekintetét képről képre, új és újabb összefüggéseket tárva fel az alkotások és az alkotásokon túl mutató gondolatok között. Korábban csupán a látványt megnevező, majd filozofikussá váló képcímek emberi tulajdonságokra utaló többletjelentést adnak az alkotásoknak.”

Részlet Harangozó Katalin, a kiállítás rendezője írásából
Teljes cikk: dunakanyarregio.hu

Coke Club – Videa szoba (faldekoráció a Videa számára a siófoki Coke Clubba | 18x2,5 m. 2008.)„A hiúz titokzatos élete” filmplakát (100x70 cm | 2019.)