The Coocbook könyvtervezés

ICMNI Orvosi Rehabilitációs Centrum | 225x225 mm, 248 oldal. 2022.

A The Coocbook az ICMNI számára készült könyv design egy átfogó könyvtervezési munkánk volt. A 248 oldalas angol nyelvű, paleoketogén táplálkozás alapú szakácskönyv a nemzetközi piacra készült és egyben hiánypótló is a témában.

Látványos, áttekinthető és jól használható albumszerű design megalkotása volt a célomunk. A fejezetelválasztók tipográfiájában az adott állatfaj – disznó, marha, kecske, juh – szőre jelenik meg, ezzel is életszerű, érzékelhető közelségbe hozva a természetközeli táplálkozást. Minden alapanyagként felhasznált fajt külön pecsét is jelöl, amely játékos módon véletlenszerűen került elhelyezésre a recepteken.

A receptoldalakon ikonok jelzik a legfőbb információkat, mint az adag száma, az előkészítési és főzési idő.

Egy izgalmas, felfedezésre hívó megolást is alkalmaztunk: a borító formalakkja a fény felé tartva a barlangrajzok vadászó ősemberét és szarvasait villanntja fel.

A designon túl a borító, a tördelés, és az illusztrálás is a Sakál Design feladata volt, egészen a nyomdai előkészítésig. Vagyis kompletten a tervezőasztalunkról – na meg pesze a nyomdából – került a vásárlókhoz.

Evocation koncertturné műsorfüzet (Polgár Éva | 4 féle műsorfüzet. 2022.)Kiss Richárd művészeti album (Gallery of the Nature | 28x28 cm, 228 oldal. 2020.)